Teme sa foruma

Četvrto nacionalno takmičenjeŠtampaj

Nacionalno takmičenje za najbolja srpska vina se 4 - ti put zaredom održava u Beogradu, 24. i 25. oktobra, po strogim pravilima OIV, Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu, sa sedištem u Parizu.

Pravo da pošalju vina na takmičenje imaju vinari iz Srbije i Republike Srpske za vina proizvedena od domaćeg grožđa. Rezultati senzornog ocenjivanja se priznaju od strane Ministarstva poljoprivrede i mogu se koristiti za ulazak vina u sistem geografskog porekla.

Dodela nagrada i proglašenje šampionskih pehara će se održati na Festivalu srpskih vina, u petak, 30. oktobra u 16 časova, hotel Kraun Plaza na Novom Beogradu, koji je prošle godine bio izuzetno medijski ispraćen, a posetilo ga je preko 1500 pesitalaca, uglavnom nova i mlađa populacija vinoljubaca.

Predsednik panelne komisije je Prof.dr Vladimir Puškaš, predavač na predmetima Tehnologija vina i Tehnologija jakih alkoholnih pića, na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

Panelna komisija će raditi u sastavu:

1. Federika Bonelo - Italija, predavač senzorike u Nacionalnoj organizaciji ocenjivača vina,(ONAV) i vođa panela za senzornu ocenu kvaliteta vina u Enološkom istraživačkom centru, Asti;

2. Darinko Ribolica - Slovenija, enolog sa 3.ćim stepenom WSET kursa, ocenjivač na Šardone di Mond Francuska, Internacionalno enološko takmičenje Italije, Vino LJubljana, Vinsko takmičenje Slovenije;

3. Roberto Lepori - Italija, degustator, novinar, predavač senzorike i poznavalac srpskih vina;

4. Prof.dr Bernard Kozina - Hrvatska, profesor na Agrotehničkom fakultetu u Zagrebu , ocenjivač na domaćim i međunarodnim takmičenjima;

5. Robert Čevari - Srbija, somelijer, degustator i ocenjivač na domaćim i evropskim takmičenjima, Mađarska, Slovačka. Saradnik i ocenjivač vina u magazinu Vino & Fino.

PODRUMpozivnica-case-4-930x350


Nema postavljenih komentara.

Postavi komentar

Prijavite se da bi postavili komentar.

Ocene

Samo članovi mogu slati ocene.

Prijavite se ili se registrujte.

Nema ocena.