Teme sa foruma

Hijerarhija tekstova

Zlatna dolinaŠtampaj

Internet: www.zlatnadolina.net

E-mail: info@zlatnadolina.net

Telefon: + 381 31 803 018

Fax:

Mobilni: +381 64 2788 397

Adresa: s.Karan
31204 Karan - Užice, Srbija

Osoba za kontakt:
Gvozden Kovačević

Zlatna dolina


Gvozden Ivanović iz sela Karan kod Užica, početkom prošlog veka snabdevao je više užičkih kafana visokokvalitetnom šljivovicom. Imao je dozvolu Kraljevine za proizvodnju i promet rakije, koja je bila popularna i na dvoru, među plemstvom. Posle Drugog svetskog rata na imanje Gvozdena Ivanovića došao je Dimitrije Kovačević, oženio Gvozdenovu kćer i nastavio proizovdnju vrhunske rakije. Dragomir Kovačević, Dimitrijev sin, sada se brine da tradicija ostane očuvana, stari recepti koji nemaju alternativu primenjuju se i danas.

Rakija Zlatna Dolina nastala je od najboljih srpskih rakijskih sorti, koje u rejonu užičkog kraja daju najkvalitetniji plod. Šljive se skupljaju krajem leta - početkom jeseni i stavljaju na previranje u drvene kace. Destilacija se vrši odmah po previranju, a rakija smešta u hrastovu burad.

Zlatna Dolina je proizvedena na tradicionalni način, bez upotrebe hemijskih sredstava u proizvodnji šljive i aditiva u proizvodnji same rakije. Čuvana je dugi niz godina u hrastovim buradima koja je dodatno oplemenjuju. Zlatna Dolina je u potpunosti prirodni proizvod koji nema konkurenciju među šljivovicama...12
Zlatna dolina (12 godina)

Rakija koja je 12 godina odležavala u hrastovom buretu, a zatim flaširana. Ova rakija je prvi proizvod sa kojim je proizvođač izašao na tršište i vrlo brzo je stekla mnogobrojne kupce.

Senzorne karakteristike: Bistre, tamno-dukat žute boje, sa hlorofilnom refleksijom u pozadini. Miris intenzivan, ukus veoma raskošan, harmoničan, izuzetne pitkosti. U rezidualnom delu ukusa dominiraju sladunjavi tanini koji sa nenametljivim kiselinama daju završni pečat ovoj rakiji.

Po ocenama mnogih ovo je jedna od najboljih srpskih šljivovica u ovom trenutku.
2
Zlatna dolina (2 godine)

Rakija koja se sa hrastom družila 2 godine, a nakon toga je flaširana u eksluzivne boce.

Bistra i dopadljive zelenkaste boje, sa svetlom maslinasto-zelenom refleksijom. Miris čist, svežina koja pleni, buke srednje razvijen, smiren. Punog, harmoničnog ukusa, kiseline izbalansirane, pitka, blaga.

Aperitivna šljivova prepečenica.