Teme sa foruma

Hijerarhija tekstova

Braća RajkovićŠtampaj

Internet: www.podrumbracarajkovic.com

E-mail: -

Telefon: 037 764 453

Fax: 011 311 49 53

Adresa: 37235 Gornje Zleginje, Aleksandrovac Župa

Osobe za kontakt:
Dragomir 064 29 09 741
Miodrag 063 210 860
Miloš 064 22 65 274
Vladimir 063 283 661

Braca Rajkovic


Pisani podaci o vinarskoj tradiciji porodice Rajković datiraju iz 1834. godine, kada je u Srbiji prvi put sproveden popis, mada po porodičnom predanju ta tradicija je ceo vek duža.

Na obroncima blagorodne Župe, u selu Gornje Zleginje danas se uzgajaju najsavremenije domaće i strane sorte grožda. Iz porodičnog vinograda zasađenog 1963. godine dobija se vino Dina, koje je dobilo naziv po nadimku čoveka koji je prvi zasadio sortu Pinot Noir u Župi, Vladimiru Rajkoviću.

Rskavac, autohtona srpska sorta grožđa, je u značajnoj količini zasada opstao jedino u Župi.

Od ove sorte grožđa sa porodičnog zasada nastaje vino Prince, uz kupažu sa još 3% Merlot-a i 8% Župskog Bojadisera.

Kombinacijom tradicije, ljubavi i predanosti nastaju vina koja su ponela najviša priznanja na svim domaćim relevantnim sajmovima.

Prince

Vino intenzivno crvene boje, punog, karakterističnog ukusa, bogato taninima.

Sa prijatnim aromama suve šljive i vanile.

Proizvedeno od autohtone sorte grožđa Rskavac iz vinograda starijih od 80 godina, predstavlja najautentičnije vino iz Župskog vinogorja.

Služiti uz pršut, crvena mesa, divljač, jako začinjena jela, jagnjeće pečenje, srpski roštilj i masne sireve, na sobnoj temperaturi.
Prince

Opium

Vranac, prokupac i začinka - srpska trilogija vinarstva. Tri sorte od kojih svaka nosi svoj karakter, složene u jednoj vrhunskoj harmoničnoj kupaži. Vino koje odiše snagom i punoćom, sa kompleksnim aromama crvenog bobičastog voća i voćnih džemova, cimeta, čokolade, začinskih trava i hrasta. Čvrste taninske strukture koja daje bogatstvo i oštrinu, ali i tananih, punih i zaokruženih nota. Duge i izuzetno blage završnice.

Odlično ide uz prasetinu, teletinu, paste i špikovanu divljač. Takođe i uz meso sa roštilja, šumske pečurke, različite specijalitete srpske domaće kuhinje. Slaže se i sa dinstanom ćuretinom, prasetinom ispod sača, špikovanom teletinom, pastama sa mesom i paradajzom, gulašima i starim sirevima...

Služi se na temperaturi od 18 do 20ºC, uz obavezno dekantiranje, ili otvoriti 30 do 60 minuta pre serviranje.
Opium

Dina Barrique

Ponekad gotovo slatkasto, snažno i duboko kao poezija. Boje prezrelih višanja, sa mekim odsjajem i nijansama purpura. Na ukusu daje arome svežeg crvenog voća i začinskih tonova, a hrastovina dodaje dah vanile, čokolade i kokosa. Punog, nežnog i zaokruženog ukusa, sa uravnoteženim i svežim voćnim kiselinama, duge i prijatne završnice.

Odlično ide uz dimljena i suva mesa, sve vrste crvenih mesa, biftek, teleća i jagnjeća pečenja, divljač i pernatu divljač. Takođe i uz meso sa roštilja, šumske pečurke, različite specijalitete srpske domaće kuhinje. Slaže se i sa sirevima: polutvrdim, tvrdim, dimljenim...

Služi se na temperaturi od 18 do 20ºC, uz obavezno dekantiranje, ili otvoriti 30 do 60 minuta pre serviranje.
Dina Barrique

Sofia

Ovaj Rose od Pinot Noir-a, za razliku od mnogih drugih, odaje sve specifičnosti vinograda iz koga dolazi. Suv, voćan i prijatnih kiselina. Sa kompleksnim i prijatnim aromama višanja, nara, kupine, letnjih trava, kima i sveže jagode u završnici.

Daje sve ono što očekujete od dobrog Rose-a: komplementaran je sa najrazličitijom hranom.

Obavezno ga probajte uz piletinu sa roštilja i dobru salatu. Dobro ohlađen biće odličan za letnji party, bilo dnevni, bilo večernji.

Služiti rashlađeno na 10 do 12°C. 
Sofia

Sofia Tamjanika

Vino karakterističnog mirisa egzotičnog voća, meda, zove, kajsije i dinje. Na ukusu puno, sveže, svilenkasto i zaokruženo, izrazito prijatnih kiselina koje se odlično slažu uz različitu hranu. Služiti uz bela mesa, ribu, morske plodove, deserte, sveže voće i dobro društvo, na temperaturi 9 - 11°C.

Sofia tamjanika (2011.) - Kliknite na sliku da zatvorite

Sofia cuvee

O VINU: Sofia cuvee je kupaža merlota, cabernet sauvignona i cabernet franc-a. Izrazito pitko, snažno, mekih i baršunastih tanina, sa nijansama crne čokolade i listova duvana, kupine i zrele borovnice. Odležavalo 12 meseci u barik buretu.

SLAGANJE SA HRANOM: Odlično uz sve vrste mesa, grilovano i pečeno crveno meso. Idealno uz: pršutu, rižoto sa parmezanom, hladnu prasetinu, jagnjetinu, zrele sireve.

SERVIRANJE: Služiti na sobnoj temperaturi.

Sofia cuvee - Kliknite na sliku da zatvorite

 

Zleginje - kako do nas...
Gde je Zleginje...?

Kvalitet...
Iz porodičnog vinograda
Braća sa majkom
Braća sa majkom
Detalj iz podruma
Iz podruma
Mnogo nagrada za vrhunski kvalitet
Mnogobrojne nagrade